maanantai 18. toukokuuta 2009

Eine deine suosikki salaatti.

Mun ehdoton salaattisuosikki on ruccola-kana-halloum-riisisalaatti. Joskus tulee mieletön ruccolan kaipuu, ja nimenomaan sitä villiruccolaa. Nammmm. Hyvvee on. Kuvapläjäys mun kokkaamisesta tulee tässä. Tittidii.Eli vaihe numero yksi ja kaksi ja kolmekin on nyt kätevästi sivuutettu. Tässä näemmä kulhossa on jo jäävuoret, ruccolat, tomaatit ja kurkut.
Ja halloumit palasiksi. Halloumjuusto on ehkä yksi maailman isoimmista synneistä. Nytkin tekisi mieli mennä vaan napsimaan juustot salaatista pois. Tuolla jääkaapissa ne polttelee. Kanat ja riisi valmiiksi. Jasminriisi on musta ehdottomasti parasta. Meillä on lähestulkoon aina Lidlin peruselintarvikkeet. Ne on kuulkaas ihan jees. Nii joo, ja kun kanat on melkein kypsiä niin lisää vaan oliiviöljyä ja halloumit pannulle kanojen kaveriksi. Maustaa kannattaa ihan miten tahtoo. Mä laitoin tänään varmaan valkosipuli/mustapippuria ja seesami/wasabia. Ja hyvin menee. Mutta menkööt.

Kun riisit ja muut kuumat jutut on jäähtynyt, niin salaattiin sekaan vaan ja sekota sekasin varoooovasti.
Ja avot. Salaatti on valmis. Kannattaa muistaa ettei halloumeja kannata syödä ihan kaikkia ennen kun ne on siinä salaatissa.

0 kommenttia: